הדברת עש המזון
הדברת עש המזון הוא עש אשר נוהג להטיל את ביציו בתוך כלים בהם יש מזון. למשל, בשקיות אורז, בכלים עם קמח, בכלים בהם מחזיקים קטניות שונות דוגמת חומוס, עדשים, שעועית וכן הלאה. מתוך ביצי עש המזון בוקעים זחלים שלאחר מכן לבסוף נהפכים לפרפר עש. עש המזון מצליח לחורר בקלות רבה אריזות של מזון שאינן אטומות, להכנס לתוכן וכאמור לעיל גם להטיל בהן ביצים. לא פעם עש המזון נכנס למזון עוד לפני שהמזון בכלל הגיע לבית שלנו: לא פעם הוא חודר לתוך המזון כבר במפעל בו המזון יוצר ונארז. ולכן חשוב לעשות הדברת עש המזון
|
 |
חשיבות הדברת עש המזון
להדברת עש המזון חשיבות רבה משום שעש המזון גורם לנזקים רבים מאוד בבית ובמפעלים שונים שמייצרים או מטפלים במזון. בבית ניתן למצוא אותו בתוך ארונות המטבח או בתוך המזווה, בו אנו מחזיקים לעתים קרובות מזון יבש וקטניות. אם אתם רואים מעין קורים לבנים בתוך מגירות המטבח, בתוך ארונות או בתוך מוצרי מזון שונים סימן שגם בבית שלכם יש עש המזון. דבר נוסף אשר יכול להעיד על המצאותו של עש המזון הוא קיומם של כל מיני חורים על אריזות של מזון או זחלים ופרפרים בתוך המזון ובתוך אריזות המזון.
אופן הדברת עש המזון
אם זיהיתם את עש המזון במטבח שלכם או במפעל שלכם יש כמה דברים שתוכלו לעשות על מנת להדביר אותו. שיטה אחת היא הדברה יסודית מאוד של כל המטבח באמצעות חומרי הדברה שרמת הרעילות שלהם נמוכה למדי ולכן לא יכולה לפגוע בבני אדם.
כיצד ניתן להמנע מתופעה זו לאחר הדברת עש המזון ?
חשוב מאוד לזרוק מזון בו גילינו את עש המזון ולהפטר מהם בהמרה. כמו כן, לפני הדברה של המטבח חשוב מאוד לנקות היטב פינות נסתרות במטבח, גם את הארונות ואת המגירות. שיטה נוספת ויעילה מאוד לשמירה על המזון היא לאחסן מזון בתוך כלים אטומים, במיוחד לאחר הפתיחה שלו. ורעשות הדברת עש המזון.
|
 |
|
הדברת מפעלי מזון
הדברה במפעלי מזון מכוונת כלפי כל אותם מזיקים וחרקים אשר נמשכים לאוכל אשר מיוצר ומאוחסן במפעלי מזון. כמובן שכאשר מכינים מזון ומייצרים מזון שמיועד לצריכה של אנשים שונים יש להקפיד על רמת היגיינה טובה מאוד, על אחסון נאות ומסודר, על אחסון נכון של אשפה ועל רמת ניקיון גבוהה מאוד על מנת לדאוג שהאוכל לא יזדהם ולא יפגע בשום צורה. עם זאת, גם כאשר מקפידים על ניקיון, על היגיינה ועל אחסון נכון עדיין מפעם לפעם ניתן להיתקל במזיקים שונים אשר רוצים גם הם ליהנות מהמזון הטעים. במקרים כאלו יש לבצע הדברה מקצועית במפעלים על מנת להפטר מהמזיקים אשר יכולים לגרום לעתים לנזקים כלכליים כבדים ויכולים להרוס את הסחורה ובמקרים מסוימים אף לזהם את המזון אשר מעובד או מיוצר במפעל.

הדברה בתוך מפעלים אשר נוגעים למזון, אם כן, חשובה משום שהיא מונעת נזקים כלכליים. כיצד? ברגע שמופיעים מזיקים כמו חרקים או מכרסמים הם יכולים לפגוע בסחורה עד כדי כך שהם הופכים אותה לפגומה ויש לזרוק אותה. כמו כן, כאמור לעיל, מזיקים אשר נמצאים במפעלי מזון, ובפרט מכרסמים וסוגים שוני משל מזיקים יכולה לגרום לזיהום של המזון, דבר שהמפעל פשוט לא יכול להרשות לעצמו.
את המזיקים השונים, גדולים וקטנים אחד, המבקרים במפעלי המזון ניתן להדביר או להרחיק במגוון של דרכים, מבלי לפגוע במזון או עם פגיעה מינימלית במזון בו מטפל המפעל. דרך אחת להפטר מהמזיקים היא לוודא כי האשפה מאוחסנת בצורה ראויה ולא מושכת עליה מזיקים וכי אין פתחים שונים אשר דרכם נכנסים המזיקים למפעל - אלו הן פעולות מניעה. אם הבעיה נמשכת כדאי להזמין חברה המתמחה בהדברת מפעלי מזון מקצועית אשר יש לה ניסיון ואת הכלים המתאימים והציוד המתאים להדביר את המזיקים בצורה הטובה ביותר. את המזיקים ניתן להדביר באמצעות הדברה נקודתית בעזרת חומרים כימיים, הנחת רשתות, בידוד מקומות מסוימים, אטימת חורים ואפילו שינוי הטמפרטורות במקומות שונים במפעל.
לקריאה נוספת: הדברת עש המזון
|